Vidste du at mange af os tager flere kilo på når det bliver sommer? Og måske er det ikke hvad du har behov for?
Efter sigende skulle det være fordi vi hygger mere. Og hygge er jo oftest allehyggeligst når vi spiser.
Vi hygger ved grillen, og snupper en pølse eller et stykke kylling mere end vi er sultne til – fordi det smager godt og vi hygger med naboerne og flere glas hvidvin.
Mæt af proteiner
Jeg synes nemt grill = alt for meget kød, og selv om jeg ikke er vegetar kan jeg sagtens undvære kød. Jeg kan heldigvis rigtig godt lide grøntsager.
Vi ved at proteiner mætter godt og derfor er der mange der mener de ikke kan undvære kød.
Quinoa er et frø med højt proteinindhold, derfor kan du sagtens skære ned på proteiner fra kød og alligevel blive mæt og tilfreds.
Men kogt quinoa har det med at smage en anelse sæbeagtigt hvis du bare hælder dem fra posen og koger. Det er der råd for.
Nu har jeg lavet en lækker opskrift med quinoa salat som passer rigtig godt til grill. Også til så meget andet for den sags skyld. Og du skal også have at vide hvordan du får den væmmelige smag væk 🙂
Men quinoa mætter rigtig godt, så der slet ikke bliver plads til alle de kødproteiner.
Måske kender du slet ikke quinoa, for det er ikke noget vil spiser så meget her til lands. Og det er smadder synd.
Det kunne godt ligne bulgur i udseende og konsistens, men det er langt sundere fordi det ikke er korn og derfor ikke indeholder gluten.
Det er mere proteinrigt end linser, har en unik aminosyrebalance, indeholder mere kalcium end mælk. Og smager helt forfærdeligt af sæbe. 🙁
Men bare rolig, jeg har tricket til at få sæbesmagen helt væk. Selv børn spiser det med glæde efter denne anvisning.
Her kommer opskriften på quinoasalat:
2 dl. quinoa. (Jeg har brugt hvid, men den findes også i sort og rød) Læg den i en finmasket si og skyl virkelig grundigt i et par minutter. Det får sæbesmagen væk.
Hæld dem så i en kasserolle med 4 dl. vand og en lille smule salt. Koger stille i 10-15 minutter og får lov at stå og trække til vandet er suget op. Måske 10-15 minutter.
De afkølede quinoa blandes nu med hvad du har af grønt på lager. Jeg havde forårsløg, bladselleri, agurk, grønne ærter, avocado, persille og tomat. Men alt kan bruges.
Dressing laves af ½ dl. god olie, saften af ½ citron, en ½ tsk dijonsennep, salt og peber og hvidløg.
Så er der mad.
Rester af kogt quinoa kan bruges i brøddej, ligesom det kan gøre det ud for ris i andre retter.
Jeg siger bare velbekomme og velkommen til sol og sommer og grill aftener.